Blog de lamevafitxa

DINÀMICA "UN MÓN FANTÀSTIC"

TITOL: “Un món fantàstic”

EDAT APROPIADA : L'edat apropiada per a dur a terme l'activitat és a partir dels 12 anys.

GRANDÀRIA DEL GRUP: El nombre de persones que haurien de participar en aquesta activitat hauria de ser de mínim 8 persones.

TIPUS DE DINÀMICA: Es una dinàmica de cohesió i col·laboració.

OBJECTIUS: Els objectius d'aquesta dinàmica són:

-  Conèixer als membres del grup

-  Fomentar l’espontaneïtat

-  Potenciar la comunicació

-  Afavorir la capacitat d’identificació

MATERIALS: el material necessari es el text explicatiu del narrador i els fulls amb els rols de cada participant.

ESPAI: Per dur a terme aquesta activitat necessitem un espai gran sense obstacles.

DURADA: La durada d’aquesta dinàmica són uns 30 minuts

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT:  La persona que dinamitza l'activitat llegeix una introducció d’un món fantàstic. Seguidament reparteix diferents fulls als diferents components; en aquests fulls hi ha diferents rols per representar. Es deixen uns minuts perquè els components interactuen entre ells. Un cop hagi acabat l'activitat, es farà un cercle on s’ exposaran les sensacions  i els successos que hagin viscut.

AVALUACIÓ: L'activitat ha sigut molt interessant, tots els components han estat atents per poder trobar al seu company i en el moment de dir el que sentien ha sigut molt impactant com fent la mateixa dinàmica hi havia tantes sensacions i sentiments diferents.

Estils de comunicació: <<Un món fantàstic>>

Els darrers estudis científics confirmen l’existència d’un món fantàstic recentment descobert al cor de l’Àfrica. Per qüestions de seguretat i de protecció a la fauna que habita la zona es manté en secret la ubicació exacta d’aquest paradís. Fonts fidedignes asseguren que es tracta d’una veritable <<revolució de les espècies>> i que les principals característiques dels cococells, giràligues, hipogats, orangutànecs i micofants sortiran properament a la llum pública. Segons les primeres filtracions, sembla ser que un dels principals trets diferencials de cada grup és el seu estil de comunicació.

Els cococells

Els cococells parlen fluixet i se senten molt ofesos si se’ls fa repetir allò que diuen.

Per tal que se’ls pugui sentir bé s’acosten molt a qui els escolta.

Les giràligues

Les giràligues només es poden comunicar si primer es freguen tres vegades esquena contra esquena.

Els hipogats

Els hipogats només parlen amb éssers del sexe contrari. Si volen alguna cosa d’algú del mateix sexe han de buscar algun hipogat de l’altre sexe que els faci de missatger/a.

Quan algú del propi sexe mira de parlar-li marxen a buscar un/a intèrpret.

Els orangutànecs

Els oranfutànecs només poden parla mirant directament als ulls. Si l’altre desvia la mirada han de parar de parla fins que recuperen el contacte ocular.

Els micofants

Els micofants gesticulen sense parar  per explicar millor allò que diuen. Com que necessiten molt espai se separen força dels altres.


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: